• Preuzmite novac
  • Prijem novca

PRIJEM NOVCA IZ INOSTRANSTVA

Novac koji Vam je poslat iz inostranstva putem Western Uniona možete preuzeti u najbližoj pošti, kao i u Sberbank i VTB banci.

Pošta obuhvata preko 1200 lokacija u 800 mesta širom Srbije na kojima veoma brzo i lako možete podići novac poslat iz inostranstva.

Za prijem novca nije potreban otvoren račun u banci.

Novac se u Pošti isplaćuje isključivo u dinarima, dok u Sberbank i VTB banci svoj novac možete preuzeti u evrima. U Sberbank maksimalan iznos za isplatu iznosi 6000 evra. Isplata u dinarima je posebno povoljna za transfere koji nisu poslati u evrima, za koje je kurs u Pošti u najvećem broju slučajeva povoljniji nego u bankama.

Proviziju za transfer novca uvek plaća samo pošiljalac.

Uputstvo za prijem novca

Prijem

Predajte važeću ličnu ispravu i Kontrolni broj transfera (MTCN).

Prijem

Saopštite neophodne podatke šalterskom službeniku:

  • Ime i prezime pošiljaoca
  • Zemlju iz koje je novac poslat
  • Iznos koji očekujete

Prijem

Službenik će Vam isplatiti novac u punom iznosu jer proviziju za transfer uvek plaća samo pošiljalac.

Kućna dostava novca

Western Union i Pošta nude svojim klijentima dodatnu pogodnost prilikom prijema novca, a to je usluga kućne dostave novca poslatog iz inostranstva.

Ovu opciju moguće je odabrati prilikom slanja novca u Srbiju. Potrebno je da pošiljalac naglasi da želi da poslati novac bude dostavljen na kućnu adresu primaoca. Za uslugu kućne dostave novca plaća se dodatna naknada u iznosu od 5 EUR.

Neophodno je da pošiljalac dostavi adresu i broj telefona primaoca, kako bi Pošta Srbije mogla da kontaktira primaoca i dostavi novac na kućnu adresu.

Ova usluga je namenjena korisnicima koji žive u udaljenim krajevima, starijim osobama, kao i svima koji žele da im novac bude isplaćen na kućnoj adresi.

Kućna dostava se ukida od 01.10.2018.

* Western Union ostvaruje prihode naplaćivanjem naknada za usluge, ali i konverzijom Vašeg novca u drugu valutu.
  • Home